Ons verhaal

Hoe Erik samen met zijn vriendin, zijn zus en zijn zoon de puzzel ineen liet passen om rond de wereld te zeilen

Twee jaar geleden beslisten Erik en Nancy dat ze het gewoon gingen doen. Dat wat Erik al 30 jaar wil. Rond de wereld zeilen!
Weg met uitvluchten zoals: onrealistisch, geen geld, geen tijd, wat met de collega’s, de familie, enzovoort enzovoort.
Hun levensmotto: we leven tenslotte maar één keer. We laten ons niet langer leiden door onze angsten, maar door onze sterktes en onze verlangens.

Erik’s zoon Wouter besliste vrij snel om mee te gaan. Dit was een unieke kans om zijn carrière als skipper een boost te geven, en zou een ervaring worden om nooit te vergeten!
De drie maakten een planning op, geïnspireerd door het boek Land in Zicht van Thomas Siffer. Maar hoe moest dat dan financieel? Siffer werd gesponsord door een grote verzekeringsmaatschappij; dat zat er bij Erik, Nancy en Wouter niet in.

De oplossing was: een tweede boot kopen, en inkomsten genereren door gasten mee te nemen voor korte of langere periodes. Maar zo’n boot is wel een hele investering, en wie heeft zoveel geld opzij staan?

Erik’s zus Karina nam toen een drastische beslissing: ze verkocht haar huis om Erik het geld te lenen voor de tweede boot, en besloot mee rond de wereld te zeilen.

Straf verhaal? Leer Erik, Nancy, Wouter en Karina beter kennen.