Belgian Boat Show

Zes dagen Belgian Boat Show, Flanders Expo, Gent.

Wat een wervelwind. Nieuwe contacten met zalige mensen.  En iedereen heeft zijn eigen verhaal.

 

Staf Wittevrongel, de zeilmaker, die een fonds opgericht heeft om de boot te herstellen waarmee Jacques Brel ooit naar de Markiezeneilanden gevaren is. Als de boot klaar is, in 2020 hoopt hij, wil hij diezelfde route varen.

 

Een koppel dat graag eens een oceaan zou willen oversteken, maar geen geschikte zeilboot heeft en misschien ook te weinig ervaring. Zij varen met ons mee!

 

Kinderen die verlekkerd naar onze grote snoepbokaal keken: bonbons van Napoleon. Waren die vroeger niet zuurder, of is dat omdat ik het als volwassene beter kan verdragen?

Ik hoop echt dat er ook kinderen zullen meevaren. Zij brengen nog meer vrolijkheid mee aan boord.

 

O, en dan de pers. Ineens was iedereen tegelijk nieuwsgierig naar ons verhaal. Het begon met Radio 2, over Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad tot bij een interview met Joe FM in de vroege ochtend. TV Oost en in-the-picture kwamen zelfs helemaal tot in Gent om ons te filmen aan onze stand. Wel leuk hoor, al die aandacht.

Het is ook wel een straf verhaal. Dat zei bijna iedereen die onze stand bezocht. Wàt gaan jullie doen? Wow! Cool!

Dat vinden wij ook.

 

En Peggy, die gaat alvast mee. Kleine Kato viste met haar onschuldige hand haar deelnameformuliertje uit wel 300 deelnemers aan de wedstrijd. Peggy mag kiezen wanneer ze gaat en naar waar. Welkom aan boord, Peggy!