Huwelijksreis – deel 1

Eindelijk is het zover, onze huwelijksreis van Australië (Darwin) naar Indonesië (Bali) waar we zolang naar uitgekeken hebben. We vertrekken mooi op tijd en voelen ons al op vakantie van zodra we in Zaventem zijn.

Toegekomen in Darwin staat Wouter ons op te wachten. Man, wat ziet hij er goed uit! Hij straalt ik-heb-de-tijd-van-mijn-leven uit. Met zijn pas aangekochte auto brengt hij ons naar de boot. Erik is als een enthousiast 7-jarig jongetje dat net zijn 1e voetbal gekregen heeft als hij zijn Dr NO terug ziet. Haha, zalig om zien.

’s Avonds gaan we eten in een naburig restaurant, er speelt een live band, dat dachten we toch. Toen we geïnstalleerd waren aan ons tafel zagen we dat de “live band” maar uit 1 persoon bestond die wel 5 verschillende instrumenten bespeelde! Zijn naam Jay Hoad, prachtige muziek die hij zelf geschreven heeft. Vooral de didgeridoo was zalig om horen.

Ik ben zo onder de indruk dat ik het niet kan laten om een cd te kopen. Vooral omdat een deel van de opbrengst naar een organisatie gaat die plastiek uit de oceaan haalt. De vriendin van Jay is een heel charmante dame die me verwelkomt aan haar stand met de woorden: “Hi beautiful”. Amai, die woorden zeggen meer over haar dan over mij.

We horen dat ze de volgende dag een “sound healing” geven. Ik heb dat altijd al eens willen meemaken dus ik schrijf ons in.

Erik is een schat van een man die zich door mij laat meeslepen naar de sound healing, hij heeft geen idee wat te verwachten maar staat er volledig voor open :o)

Waw, wat een ervaring was dat zeg! Zo intens, zelfs spiritueel. De manier waarop de muziek ons meenam naar allerlei emoties. We voelden ons zo op ons gemak dat we tegen het eind van de avond stonden te dansen met onze ogen dicht. Denk er wel bij dat in het begin iedereen neerligt op een mat, wat een metamorfose!

Deze ervaring was perfect om Australië vaarwel te zeggen en de volgende ochtend het ruime sop te kiezen richting Kupang (Indonesië). De oceaan riep ons. We wilden ondergedompeld worden door de natuur en door andere culturen.

Vier dagen hebben we gezeild van Darwin naar Kupang. Onderweg hebben we een lekker yellow fin tuna gevangen. Yes, Sashimi! Hmm smaakte heerlijk.

Tijdens het zeilen kwamen er ook dolfijnen goedendag zeggen en ze zwommen een tijdje met ons mee. Dolfijnen vind ik super! Ik zal altijd komen kijken als er te zien zijn. Ik geraak niet gewoon aan deze sierlijke dieren en iedere keer als we er zien ben ik verwonderd door hun schoonheid.

Om onze oversteek kompleet te maken komt er ook nog een walvis langs zwemmen. Amai, dat was indrukwekkend. Hij of zij was bijna net zo groot als de boot. We waren gezellig aan het babbelen toen Erik plots water zag spuiten. En ja hoor, daar kwam hij of zij aan het oppervlak om eens goed lucht te komen scheppen. Van zo momenten word je stil. Je beseft hoe nietig wij zijn en ook hoe mooi de natuur is.

Je denkt ‘ik pak mijn camera en leg het vast’ maar tegen dat je jouw fototoestel genomen hebt is het moment al voorbij. Dat weten we al uit ervaring daarom nemen we zoiets op in ons hart en koesteren we dat op onze manier.

Wordt vervolgd…