MET VEILIGHEID WORDT NIET GELACHEN…

…maar het is wel heel plezant om te oefenen!

Nog twee keer slapen en ik vertrek naar Athene. Mijn bezittingen heb ik gereduceerd tot 6 bananendozen, een accordeon en twee oude,  prachtige fauteuils van tante Georgette. Alles ondergebracht bij mijn tante Maggie en Ward, en bij mijn lieve vrienden Davor en Lena.

Maar de voorbije week had ik wel wat anders te doen dan in te pakken. Vijf dagen veiligheidstraining van www.naviclass.be, met onder andere EHBO (ik kan intussen iemand in recovery position leggen), Personal Survival Techniques, en Fire Fighting.

Spectaculair: een vlot te water laten en er proberen inkruipen met een zwemvest aan. Drie keer moeten proberen, en dan de kneep te pakken. Dan een immersion suit aan, waarmee je met de beste wil ter wereld echt niet onder water kan. Schijnt ook goed te zijn om je lichaam warm te houden.

Leren blussen met verschillende soorten brandblussers (CO2 is de leukste, die met poeder zeer efficiënt en snel). En verder een Darth-Vaderke gedaan met perslucht op de rug, en geblinddoekt mijn weg gezocht in een ruimte met veel deuren en trappen.

Als kers op de taart vandaag mijn certificaat behaald om de marifoon te mogen gebruiken aan boord. Ik mag dus ‘Mayday mayday mayday’ roepen als dat nodig zou zijn. Maar wees gerust. Want dat ben ik ook.

 

Karina