NYNKE BLOGT: HEERLIJKE WEEK MET DIRK, PEGGY EN TIM

Het is donderdag.

Dirk, Peggy en Tim zijn nu al vijf dagen aan boord van Le Grand Bleu. Vanochtend zijn we vroeg uitgevaren vanuit de baai Mandraki, gelegen aan de Noordkant van het eiland Hydra. Daar lagen we voor anker, onder de heldere sterrenhemel met de geluiden van vechtende katten op de achtergrond. Op het eiland zijn er nauwelijks auto’s. Al het vervoer gaat per ezel!

Nu varen we rond de 8 knopen. Het grootzeil en de genua staan op. We gaan schuin en Tim vindt het een beetje spannend. We stellen hem gerust, hij zit dicht bij mama. De afgelopen dagen hebben we veel verschillend weer gehad. Het ene moment lagen we zonder wind te dobberen op de zee in volle zon, en het andere vaarden we met veel bewolking en ruime wind met veel kleren aan.

De golven komen soms van zij, dan weer van achteren, en dan weer van voor. We hebben veel mooie dingen meegemaakt samen. Het beeld, vanuit het raampje van de kombuis met Wouter en Tim samen rondjes varend in de rib, beide zwaaiend naar Peggy en Dirk, is blijven hangen. De eerste duik van Dirk, Peggy en Tim in het toch nog redelijk frisse water. Ondanks de temperatuur van het water bleef Dirk stoer het langst van iedereen in de zee.

Peggy, die vooral wilde uitrusten tijdens de reis, leest boeken en ontspant tijdens het varen, genietend van de zon en de deining. Er wordt ook veel gelachen en geplaagd. Tim neemt het liefst Wouter in de maling, dan bespreekt hij z’n plan met mij, en samen hebben we veel plezier. Er wordt ook wat gegniffeld om mijn Hollands taalgebruik.

De vier Vlamingen roepen in koor: ‘Dat is heeeeerrrlijk!’ Amai :-).

Gisteren is de paashaas geweest! Die had twee chocolade eieren verstopt in de boot voor Wouter en Tim.

Ik kan best wel lekker koken, dat mag gezegd. Samen met Tim heb ik verse vis gehaald op de markt van Spetsai. Hm, lekker!

En Matje, het zwerfkatje?
Matje hebben we al een paar dagen niet gezien. Wouter heeft hem al een kaartje gestuurd dat we snel langskomen op Aegina om te knuffelen en te spelen.

Liefs,

Nynke